Ангелкова: Ще съдействам за изграждането на водопровод в Драговищица, Голяновци и Петърч

Водачът на листата на ГЕРБ-София област акцентира, че основен приоритет за ГЕРБ е образованието

"Ще съдействам за изграждането на водопровод в Драговищица, Голяновци, Петърч и петте планински села в Костинброд. Това, което ГЕРБ предлага, е реално и изпълнимо" , заяви водачът на листaта на ГЕРБ-София област Николина Ангелкова пред жители на Костинброд, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

Ангелкова подчерта, че ще работи за това лятната резиденция на Константин Велики „Скретиска" да бъде предадена на Община Костинброд, като по този начин Костинброд ще се превърне във водещ туристически център.

"За нас приоритет е инвестицията в образованието, защото това дава възможност за равен старт за професионално развитие на младите хора. Предвиждаме национална програма за подкрепа на младите учители", заяви Николина Ангелкова. Тя подчерта, че ГЕРБ планира двойно увеличение на учителската заплата, но и инвестиции в училищната база.

Николина Ангелкова изтъкна, че програмата за управление на ГЕРБ изцяло отговаря на нуждите на хората. "Залагаме на реални решения за повишаване на доходите на хората на база на икономическия ръст на държавата. Ако се запази развитието на страната, такова, каквото го постигна ГЕРБ в управленския си мандат, средната работна заплата може да достигне 1500 лева, а минималната – 650 лева", посочи Ангелкова и обясни, че правилната държавна политика е да се харчи толкова, колкото се изкарва.

Тя подчерта, че при нов управленски мандат ГЕРБ ще приеме на законопроект за премахването на административната тежест. „Общо 2 млрд. лв. на година губи държавата от тромавата администрация. Искаме да въведем нов закон, с който да спрем носенето на документи от едното гише до другото. Ако Общината иска документ, че човек няма задължения към НАП или свидетелство за съдимост, да си ги вземе, без да се налага да се реди по опашки", коментира Ангелкова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен