Избрани Новини

Линейка изостави безпомощен пациент

Крими

22-03-2017, 19:21

Снимка:

wikipedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Вместо да бъде транспортиран по спешност в друга болница, мъжът бил изоставен на отбивка между селата Пожарево и Росоман

Районната прокуратура в Сливница започна разследване за злепоставяне. Образуваното на 20 март производство е срещу неизвестен извършител, които поставил в опастност живота на мъж.

В понеделник 36-годишен мъж отива в Пета градска МБАЛ - София с оплаквания от гнойни рани по ръцете си. Мъжът търсил помощ от съдов хирург, но се оказало, че такъв специалист няма. Пациентът е насочен към друго здравно заведение, до което следвало да бъде откаран с линейка.

Мъжът е забелязан от водач на случайно преминаващ автомобил, който подал сигнал на телефон 112. Д.С. бил откаран до УМБАЛ "Н.И. Пирогов" - София, където продължил да се влошава, въпреки оказаната му помощ. Състоянието на мъжа е критично.

В хода на разследването са повдигнати обвинения на две лица, които са служители на Пета градска МБАЛ - София. Обвиненията са за съучастие в престъпление, за което закона предвижда наказание "лишаване от свобода" за период до три години.

Все още тече разследването на случая, за да се изясни как и защо мъжът се е озовал на въпросното място.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)