Избрани Новини

ДНП "Рила“ и партньори отбелязаха Световния ден на водата

Стотици деца, ученици и техните ръководители се запознаха с тазгодишната кампания "Защо хабим водата?“

Дирекцията на Национален парк „Рила“ и партньори отбелязаха с разнообразни инициативи 22 март – Световния ден на водата. Стотици деца, ученици и техните ръководители от общините около Национален парк „Рила“ се запознаха с тазгодишната кампания „Защо хабим водата?“, свързана с отпадъчните води, отправяща послания за намаляване на количеството им и възможностите за оползотворяването на отпадъчните води.
Основният акцент на проведените екологични образователни програми с младите хора и любителите на природата в Благоевград, Паничище, Дупница, Самоков, Якоруда и Белово привлече вниманието им към устойчивото управление и опазване на водното богатство на най-големия Национален парк в България.
С беседи, презентации, екоигри, тематични занимания за водните ресурси в защитената територия, залесявания и празнични програми ДНП „Рила” и партньори от различни институции за пореден път насочиха вниманието на обществеността към проблемите, свързани опазването на водата и призоваха за повече активното участие в предприемането на еколоогосъобразни действия за положителна промяна.

Инициативата за отбелязването на Световния ден на водата се поражда през 1992 г. на Конференция на ООН „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро. Генералната асамблея на ООН определя 22 март да се чества като Световен ден на водата. Празникът се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов