Избрани Новини

Общи проекти договориха Русенският университет и Висшето професионално училище в Ипсала, Турция

Новините

21-03-2017, 16:06

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седем държави се запознаха с културата и ценностите на Русе

Обучението по мехатроника, електрони технологии, логистика и мениджмънт могат да бъдат основа за научни и образователни партньорства

Сътрудничество в областта на мехатрониката, общи научни проекти и участие на студенти в състезания по роботика и споразумение по програма Еразъм бяха част от договорените съвместни дейности между Русенския университет и Висшето професионално училище в Ипсала към Тракийския университет в Одрин.

В срещата между ръководствата на Русенския университет и Висшето професионално училище участваха ректорът проф. Велизара Пенчева, председателят на Общото събрание чл.-кор. проф. Христо Белоев, заместник-ректорите по учебната работа проф. Пламен Кангалов,  по международната дейност проф. Юлиана Попова и директорът на дирекция Чуждестранни студенти проф. Красимир Мартев. Турската делегация бе водена от директора на Висшето професионално училище доц. Хаяти Арда, който бе съпровождан от преподаватели по различни дисциплини в училището. В началото на разговора ректорът проф. Велизара Пенчева представи Русенския университет и неговите факултети, като се оказа, че част от специалностите, изучавани тук кореспондират със специалности във Висшето професионално училище в Ипсала. Обучението по мехатроника, електрони технологии, логистика и мениджмънт могат да бъдат основа за научни и образователни партньорства, стана ясно по време на срещата. Чл.-кор. проф. Христо Белоев засегна въпроса за сключване на споразумения за съвместно обучение на Русенския университет с университет от Турция.

Сред първите стъпки, които ще реализират ръководствата на двете образователни институции, ще бъдат разменено гостуване в студентските състезания по роботика и връзка между клубовете по роботика от Русенския университет и Висшето професионално училище. А при посещение на българска делегация в Ипсала ще бъде подписан и рамков договор за сътрудничество с Тракийския университет по програма Еразъм.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)