Избрани Новини

Савеклиева в Благоевград: Планираме мерки, които реално могат да се случат

Провеждането на турнира за поредна година е благодарение на подкрепата на Даниела Савеклиева

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и втора в листата на партията за Благоевградска област Даниела Савеклиева откри традиционният шахматен турнир, организиран от общинското сдружение на Съюза на пенсионерите в Благоевград.

„Провеждането на турнира по повод настъпването на пролетта за поредна година е благодарение на подкрепата на Даниела Савеклиева. Тя е човек, който винаги се отзовава, когато имаме нужда от помощ. Тя е нашият най-голям приятел, който винаги е насреща, когато имаме нужда от помощ”,  каза при откринавето на състезанието Павлина Теова, председател на общинското сдружение на Съюза на пенсионерите и директор на турнира, който се провежда всяка година в пенсионерския клуб в кв. „Еленово”.

„За мен винаги е удоволствие и чест да бъда ваш гост. Пожелавам на участниците успех и нека най-добрият да спечели”, каза Даниела Савеклиева.

Кандидатът за народен представител отговори на въпроси на възрастните хора, свързани с пенсионната система. „Безотговорно е да се обещават пенсии в размер на 600 лв. Това са обещания на хора, които знаят, че няма да управляват страната. За ГЕРБ е важно да се запази стабилна пенсионна система. Всеки трябва да направи равносметка какво може да бъде постигнато предвид финансовите параметри на държавата. Силата на ГЕРБ е, че планираме да реализираме мерки, които реално могат да се случат. Ние предвиждаме актуализация на пенсиите, но без да се увеличи дефицитът. От 1 юли 2017 г. всички пенсии, отпуснати до края на миналата година, ще се увеличат с 2,4%. В момента дефицитът в НОИ е над 4 млрд. лева и не трябва да се допуска нарушаване на пенсионния модел”, обясни Даниела Савеклиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)