Избрани Новини

Владимир Каролев: Ще дам Марешки под съд! (видео)

Той не може да се бори с корупция, при положение, че той корумпира

Първата лъжа, която господин Веселин Марешки изрече е, че съм зареждал в негова бензиностанция. Никога не съм си сипвал гориво от негов обект. Това заяви в "Лице в лице" по bTV икономистът Владимир Каролев.

"Ще го дам под съд! Нека да докаже, че някакъв картел на горивата ми плаща на мен. От това, което говори при вас преди няколко дни, има една единствена истина, която той каза. Няма как редовно да продава боклуци на българите и те да си купуват от теб. Проблемът обаче е друг. Той каза, че за 100 млн. лева е купил горива от русенската рафинерия и е дал 50 млн. за акцизи. Питам НАП, дали откакто съществува тази фирма, тези цифри са платени? Хващам се на бас за кашон за черно уиски, че това не е платено", заяви икономистът.

Каролев добави, че Марешки наистина може да иска да намали цените на горивата у нас. „Нещата са прости и седят така: Имаме 60% наше производство на горива и 40% внос. Всеки втори литър от вноса е с неплатен акциз. Стана дума за гориво от Молдова, което си е напълно нормално. Но какво се случва? Пътува си то до България, но в определен момент се сменя по документи с друго гориво – например, такова за кораби. Имаме във веригата подкупен митничар, който казва, че това е корабно гориво и готово. Нафтата за корабите е с по-малко ДДС и акциз. Ето така влиза на по-ниска цена и се пласира“, разкри Каролев. "Той не може да се бори с корупция, при положение, че той корумпира", завърши Каролев.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов