Избрани Новини

Четирима са болните от морбили в Пловдив

Признаците на заболяването са висока температура, след това възпаление на очите и лицето, кашлица и хрема, след което обривите преминават навсякъде по тялото

Бебе и два жени са приети за лечение в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив  за лечение от морбили, това съобщиха от здравното заведение. Детето е от квартал "Столипиново" и заради крехката си възраст не е имунизирано. Едната от жените от село Чешнигирово и е на 24 години, докато втората е 20-годишна и от село Злати Трап. Така случаите на болни от морбили в Пловдивско станаха четири, след като през миналата седмица за лечение в Инфекциозна клиника бе прието дете на 2 години  от квартал "Столипиново". 

Заразените не знаят дали са имунизирани, само за първият случай се твърди с категоричност, че детето не е имунизирано.

Признаците на заболяването са висока температура, след това възпаление на очите и лицето, кашлица и хрема, след което обривите преминават навсякъде по тялото.

Медицинските органи  издирват всички близки на болните, предприети са и  всички необходими противоепидемични мерки за недопускане разпространението на заболяването.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов