Избрани Новини

Бисер Михайлов: В центъра на Управленската програма на ГЕРБ е всеки отделен гражданин

Той се срещна с жителите на село Еленово

При голям интерес премина срещата на кандидата за народен представител от ГЕРБ Бисер Михайлов, бивш областен управител и четвърти в листата на ГЕРБ за 1 МИР, с жителите на село Еленово. В срещата се включиха още кметът на селото Чанко Чанков и общинският съветник от ГЕРБ Давид Петров.

Бисер Михайлов представи приоритетите в управленската програма на партията, като се спря по-конкретно на тези, които касаят всеки един гражданин – образование, здравеопазване, инфраструктура, социална политика.

„През 2009 г., когато ГЕРБ дойде на власт, минималната работна заплата беше 290 лв. Сега е 460 лв., а при следващ управленски мандат ГЕРБ залагаме до края му да се повиши до 650 лв. и средна работна заплата 1500 лв. Другата реалистична цел, която си поставяме, е увеличение на пенсиите. Много се спекулира с тази тема. Не е въпросът само до желанието, а да знаеш откъде ще дойдат средствата за увеличение. Тези, които обещават за 1 година пенсиите да се увеличат с голям размер, означава да вкарат държавата в криза. Ние даваме конкретни цифри и срокове на база на реални изчисления и затова сме заложили увеличение с 2,7 % от юли месец“, обясни Бисер Михайлов.

Един от приоритетите на ГЕРБ по този въпрос е ликвидиране на системата на фалшивите ТЕЛК-ове и прехвърляне на системата на ТЕЛК в НОИ. Така ще се прекъсне злоупотребата и спестените средства ще бъдат пренасочвани именно за увеличение на пенсиите. Присъстващите на срещата приветстваха това намерение, както и другата идея на ГЕРБ за въвеждане на електронна здравна карта. Бисер Михайлов посочи, че такава карта ще позволи на самия пациент да осъществява контрол в реално време на потреблението на даден вид медицинска услуга.

Сред другите обсъдени въпроси, важни за жителите на село Еленово, бяха водопровода и канализацията. Бисер Михайлов обясни, че ще се търси възможност община Благоевград да попадне в обхвата на Програмата за развитие на селските райони, която дава възможност за реализиране на подобни съоръжения.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов