Избрани Новини

Ивайло Константинов: Пет правителства на БСП пет пъти съсипват икономиката и държавата

"Промяна има в ръста на икономиката - от близо 4% ръстът е малко над 2% и половина само за два месеца", заяви Константинов

"Пет правителства на БСП пет поредни пъти съсипват икономиката и държавата. Да беше веднъж, да беше два пъти - да повярваме. Те пет пъти. И сега говорят за промяна. Те били промяната. В момента има близо 14 млрд. в хазната. Промяната ще бъде, че няма да ги има, когато дойдат. Промяна вече има в ръста на икономиката - от близо 4% ръст в последното тримесечие на 2016 г., вече ръстът е малко над 2% и половина само за два месеца." Това заяви кандидатът за народен представител Ивайло Константинов по време на среща с жители на община Дупница.

Константинов посочи мотивите си да се кандидатира за първи път в депутатска листа, като обясни, че може да бъде полезен на хората на малко по друг фронт. "Когато един кмет няма инициативата да направи проектите, така че вие да ги видите, депутатите са тези, които трябва да го подбутнат. Другото, което за мен имаше изключително важно значение да приема да се кандидатирам в тази листа, е това, че за първи път държавата е толкова стабилна, че може да погледне към образованието и към социалната политика. Имам предвид, че икономика без образование няма. За първи път, през последните години, тази държава е толкова стабилна, че може да си позволи да образова профилирано с изцяло нуждите на инвеститорите. Ето защо е нужна воля на малко по-високо ниво и това e едно от моите предизвикателство", обясни Ивайло Константинов.

Той даде община Дупница като пример за европейска солидарност. "За никого не е тайна какво наследихме и какво виждате всички вие в момента. Направихме Дупница един от най-красивите градове в България, но си има все още проблеми за решаване. Общината като общински център е с променена визия, но по селата има много работа. Причината е, че община Дупница не е допустима за европейско финансиране по линия на селските райони и единствената възможност за помощи в тази посока е местният бюджет, местните приходи. А те са в един размер, който не позволява дори и малки ремонти, да не говорим кардинални. От ГЕРБ предвиждаме да има възможност за национално финансиране по точно такива болни теми и населени места, които нямат възможност да се финансират от европейски средства", обясни още Константинов.

Като свое лично предизвикателство кандидатът на ГЕРБ посочи връщането на младите и работоспособни хора в града. "За мен това означава да върнем "духа" на Дупница. За мен това е сериозното предизвикателство и ако решите, че трябва да работим по този начин, ще помоля да ни подкрепите на 26-ти март с бюлетина №11. А ние ще бъдем благодарни и ще работим за това", заяви още Константинов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов