Избрани Новини

Кметът Икономов преряза лентата на обновена многофамилна жилищна сграда

Още седем сдружения на собственици на жилища в многофамилни сгради в общината очакват одобрение на своите кандидатури

Кметът на Банско, Георги Икономов, преряза лентата на обновена многофамилна жилищна сграда, намираща се на ул. „Драма” 1 в курортния град. С подписването на акт образец 2 през август миналата година започна санирането на блока, отговарящ на условията от  първия етап от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, за  одобрение на кандидатури на сгради с минимум от 36 апартамента. Изпълнените мерки за енергийна ефективност са поставяне на изолация, подмяна на дограмата и покривната конструкция. Бяха извършени обследвания за установяване на техническите характеристики и изготвяне на технически паспорт на съществуващата сграда, обследване на енергийна ефективност и издаване на сертификат за енергийни характеристики на обекта. Изпълнен бе инженеринг-проектиране и изпълнение на СМР за обновяване на енергийната ефективност на жилищната сграда - блок 1 и изготвяне на доклад за оценка на съответствие и упражняване на независим строителен надзор, контрол на СМР и изготвяне на технически паспорт. Общата стойност на проекта е 868 120,44 лева с ДДС.
„Чрез прилаганите мерки, включени в Националната програма за енергийна ефективност, огромна част от българските домакинства имат възможност да намалят енергопотреблението си и да постигнат икономия на разходите. Подпомагайки финансово и организационно бенефициента в лицето на Сдружение на собствениците „Драма” 1, Банско”, Община Банско създаде необходимите условия 55-те домакинства, намиращи се в санираната сграда, да удължат живота на панелните си жилища, да подобрят естетическия им вид, както и да намалят разходите си за отопление. Използвам възможността да благодаря за всички фирми изпълнители на дейностите, заложени по проекта, а именно Обединение „Банско 2015” ДЗЗД, „Икар консулт” АД, „Консултантска инженерна група” ООД и „Тринити Ем Ти Ви” ЕООД” заяви Икономов по време на церемонията.
Още седем сдружения на собствениците на жилища в многофамилни сгради в община Банско очакват одобрение на своите кандидатури, подадени по втория етап от Националната програма.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов