Избрани Новини

144 000 лева ще получи болницата в Гоце Делчев

Допълнителното финансиране е заради отдалечеността на лечебницата

144 000 лева допълнително финансиране от държавата ще получи през 2017 г. МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев, тъй като е лечебно заведение, което се намира в отдалечен и трудно достъпен район. Договорът за допълнителното финансиране на тези лечебни заведения е подписан с Министерството на здравеопазването през месец януари, а предложенията кои болници да бъдат включени в списъка за допълнително финансиране е изготвен и предоставен от Националното сдружение на общините в Република България.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, който е член на УС на НСОРБ поясни, че са изработени конкретни критерии, на базата на които се определя размера на сумата за подпомагане, като за всяка болница тя е различна.

"През всички години сме правили нужното да подпомагаме болницата в Гоце Делчев по всякакъв начин, по какъвто е било възможно. Осигуряването на средства за лечебни заведения в отдалечени и труднодостъпни райони също е по инициатива на местните власти чрез НСОРБ", допълни кметът на Гоце Делчев. Средствата от 144 000 лв. ще бъдат изплатени на 4 пъти – на всяко тримесечие. Сумата е за подпомагане дейността на болницата и в сравнение с миналата година, за 2017-та година тя е с 10 000 лв. повече, уточни управителят на лечебното заведение д-р Мария Радойкова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов