Избрани Новини

Шофьор отива на съд за блъсната пешеходка

Не намалил скоростта и не спрял, въпреки че видял пресичащата жена на пешеходна пътека

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В. Хаджиев за извършено от него престъпление по чл. по чл. 343, ал. 3, пр. 5, б. „а“, пр. 1, алт. 2 вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Обвиняемият Хаджиев (на 51 години) работил в „Еконт Експрес ГД“ ООД. На 24.01.2015 г., около 6 часа сутринта, в тъмната част на денонощието, той бил на работа и управлявал служебен товарен автомобил марка „Форд“, с посока на движение от Разлог за Благоевград.

В участъка от път II-19, в Симитли той шофирал със скорост на движение 49,2 км/ч, при слаб валеж и мокра пътна настилка.

Около 6:30 ч. Хаджиев навлязъл в еднопосочната лента на пътния възел в посока към ПП 1 Е 79 и  Благоевград, като управлявал автомобила с включени светлини и несъобразена скорост. По същото време на десния тротоар, в района на хотел „Найс“, се намирала жена, която предприела пресичане на пешеходната пътека.

При приближаването на „зебрата“ шофьорът на товарния автомобил не намалил скоростта и не спрял, въпреки че видял пресичащата жена. В резултат на това последвал удар на пешеходеца с предната броня на автомобила. Тялото на жената било изхвърлено напред пред МПС, след което Хаджиев спрял. Той отишъл до лежащата на пътното плато пострадала и останал до нея и на място до пристигането на екипите на ЦСМП и органите на МВР.

Назначената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза установила, че на пострадалата от ПТП била причинена следна телесна повреда, изразяваща се в контузия на мозъка, кръвоизлив и хематом в теменнотилната част на главата, разкъсване на корена на червата и хемоперитонеум. Травматичните увреждания причинили на жената разстройство на здравето, временно опасно за живота и трайно затруднение на движението за около три месеца.

Предстои насрочване на делото от Благоевградския районен съд.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)