Избрани Новини

ОИЦ – Благоевград стартира информационна обиколка

Проведоха срещи с ученици от Крупник и Благоевград

При много голям интерес и активност от страна на участниците стартира информационната обиколка на Областен информационен център – Благоевград в областта на тема „Една посока – много възможности за младите хора“. Срещите се проведоха с ученици от горните класове от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Крупник, община Симитли и с ученици от Детски парламент Благоевград, в офиса на ОИЦ.

В интерактивна форма на младежите бяха представени възможностите, които се предоставят от ЕСИФ за подобряване живота на хората в тяхното населено място и за постигане на техните лични цели и амбиции. Показани бяха нагледни примери на добри практики и постигнати резултати от използването на европейските средства в областта. Младите хора бяха запознати и с предстоящото Председателство на България на Съвета на ЕС през 2018 година.

Участниците бяха поканени да се включат активно във Фотоконкурс „Европа в моя регион 2017“, организиран от екипа на Областен информационен център – Благоевград като част от националната инициатива на мрежата от областни информационни центрове “Заедно за Европа“. Тя се провежда едновременно в цялата страна и е посветена на отбелязването на три значими годишнини - 60 години от създаването на Европейската икономическа общност (ЕИО) и Европейския социален фонд (ЕСФ), 10 години от присъединяването на България към ЕС и 6 години от създаване на мрежата от ОИЦ в България.

В периода 13 – 21 март 2017 година, екипът на Областен информационен център – Благоевград ще посети и останалите 12 общини от областта по график. Днес – 14.03. (вторник), експертите ще бъдат в Хаджидимово и Гоце Делчев, на 15.03 (сряда) – в Сатовча и с. Долно Дряново, община Гърмен. Срещите продължават в четвъртък на 16.03 в Белица и Якоруда. В петък седмицата ще приключи с посещение на училища в Разлог и Добринище, община Банско. Обиколката ще продължи и през следващата седмица, когато експертите ще бъдат в Петрич и Сандански - на 20.03 (понеделник) и в Кресна и с. Микрево, община Струмяни на 21.03 (вторник).



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)