Магдалена Шумарова представи книгата си "Докато чаках Иисус"

Тя е авторка е на седем книги

Творческо обединение „ХХІ век“ и Литературен салон „Огнище“ към НЧ „Н. Вапцаров-1866“ - Благоевград продължава своите литературни събития. Днес в читалищната библиотека петричката поетеса Магдалена Шумарова представи най-новата си стихосбирка „Докато чаках Иисус“. Тя е член на Съюза на българските писатели.

Магдалена Шумарова e родена в Петрич. Завършила е специалност българска филология в СУ „Климент Охридски” и специализация по журналистика. Работила е като преподавател по литература в горния курс и редактор на местния вестник „Петрички вести”. Авторка е на седем книги: две публицистично-документална проза - „Право на самота” и „Дамга” и пет поетични - „Всичко за теб”, „До следващия живот”, „Белегът”, „Сълза от бели божури” и „Жена от провинцията”.

Поетесата бе приветствана от председателя на читалище "Н.Вапцаров" Васил Новоселски, който й връчи грамота от Славянското дружество за неуморната й просветна и книжовна дейност. Литeраторката Крисмира Кацарска представи новата й книга пред присъстващата културна общественост на Благоевград. Имаше много въпроси към авторката, бяха дадени от поетесата интервюта за телевизията и радиото и за най-малките журналисти от Православния клуб "Кандилце". Творческата вечер приключи с раздаване на автографи.Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково