Избрани Новини

Майка се оплака от насилие над детето ѝ в градина в Симитли

Новините

13-03-2017, 16:22

Снимка:

btv

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Благотворителен базар в Симитли събира пари за болно бебе

От учебното заведение отричат

Майка от Симитли се оплака, че дъщеря й е бита в една от детските градини в града. Обяснението на учителката било, че детето само се е наранило докато бършело лицето си, след като плакало, но майката не вярва.

"Никога не съм си позволявала да посягам на дете в моята педагогическа практика по какъвто и да било начин", каза пред bTV Симона Йовкова, учителката от въпросната детска градина.

Родители на деца и работещи в детската градина в Симитли днес се обявиха в защита на обвинената в побой над дете учителка. Всички твърдят, че педагожката не е способна на агресия. От ръководството на детското заведение ще настояват за експертиза, която да установи как детето е получило синините по лицето си.

"Всеки педагог работи за своето име и го изгражда цял живот и никога не би постъпил така - с лека ръка да срине всичко", посочи Симона Йовкова.

"Даная е от 3 дни в нашата група и при нея протича период на адаптиране и плаче доста", разказа тя. Учителката допълни, че с майката си комуникират и сутрин, и няколко часа след това, а на обяд взимат детето от градината, защото все още не е оставало за цял ден.

"След като плаче, естествено е да си си търка очичките и ще прежули нежната детска кожа”, каза Бикова. По думите й трите червени точки под очите на детето са от търкане.

"Когато предадох детето на баба му, нищо друго нямаше по лицето му", отбеляза учителката.

Майката на Даная  - Венцислава Георгиева, не приема обяснението на учителката, че момиченцето само се е наранило, докато търкало лицето си след плач. "Детето няма как да получи от търкане на очичките такива белези", категорична е тя.

Друга майка от ромския квартал също твърди, че миналата година нейното дете също е бито в детската градина. Според нея от търкане на сълзи е възможно детето да си е направило рана, но по думите й в случая става дума за синини и отпечатъци от пръсти.

Директорката на детската градина Теменужка Матова заяви, че е учудена от нападките и "помията, която се излива" върху тях.

"Видях детето в събота, това не е нито побой, нито малтретиране, както твърдят родителите", каза Матова. Тя обясни, че е поканила родителите на малката Даная на разговор, който обаче не се е състоял, и от ефира на bTV отново ги покани.

"Ние ще се защитаваме и ако е необходимо, ще изискаме експертна медицинска оценка, както и разговор с детето в присъствието на психолог", категорична беше тя.

Други майки, чиито деца посещават градината, бяха категорични, че са доволни и от двете учителки в групата, и са убедени, че конфликтът, който в момента се насажда, е по някаква друга причина.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов пък подчерта, че не може да се говори за расова дискриминация. 

"В община Симитли никога не е имало расова дискриминация, няма и да има, винаги сме живели в мир и хармония", подчерта той. Той отхвърли предположенията, че конфликтът е станал заради това, че детето не е прието в по-близко до дома му заведение. По думите му двете детски градини са на еднакво разстояние от ромския квартал.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)