Избрани Новини

Сатовча и Липково работят по общ проект

Той е под надслов "Да мислим за природата, културата и водата – да бъдем европейски туристи“

Проведе се първата среща между партньорите от община Сатовча и македонската община Липково по проекта „Да мислим за природата, културата и водата –  да бъдем европейски туристи“. Третият партньор по проекта е читалище "Просвета 1937", село Плетена. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег- ИПА за трансгранично сътрудничество България-Македония 2014-2020 г. В срещата взеха участие екипите по проекта от двете страни.
В рамките на проекта ще се изпълни реконструкция на коритото на реката в Сатовча и ще бъдат оформени места за отдих и велоалея. Край алеята ще бъдат разположени информационни табла, представящи най-интересното за посетителите на района.  Ще бъде създадена и нова електронна карта с туристическите атракции в района.
В партньорската община в Македония ще се изпълни рекострукция на път до езерото Липково и също ще се създаде такава електронна карта.
Ще бъдат създадени и два документални филма за всяка от общините. В тях ще бъдат отразени основните туристически атракции, които ще са обект и на
електронните карти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов