Избрани Новини

ГЕРБ подари посещение до Плевенската епопея на над 300 възрастни хора

Подаръкът е от кандидатите за народни представители от ГЕРБ Кюстендил

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ подариха еднодневна екскурзия на над 300 възрастни хора от област Кюстендил.

С посещение до историческата панорама "Плевенска епопея 1877" кандидатите от ГЕРБ зарадваха възрастни хора от Дупница, Кюстендил, Сапарева баня, Бобов дол и Бобошево. Групата от Кюстендилска област имаше възможност да се разходи и да разгледа забележителностите на град Плевен.

Посещението до внушителния исторически паметник бе по инициатива на кандидата за народен представител от Дупница Ивайло Константинов. Освен него, художествения музей посетиха Радослава Чеканска, Мая Спасова, Марта Желязкова - Копанарска и Даниела Стоянова, както и зам.кметът на Дупница Крум Милев.

Кандидатите от област Кюстендил се срещнаха и с бившия министър на транспорта Ивайло Московски, който е водач на листата на ГЕРБ в Плевен. Лично Московски разведе гостите от Кюстендилска област и ги запознае с исторически факти от Освобождението на Плевен.

Панорамата “Плевенска епопея 1877 г.” е изградена през 1977 г. по повод 100-годишнината от Освобождението на града. Тя е изградена на самото бойно поле, в парк-музей "Скобелев", и пресъздава моменти от сраженията по време на Руско-турската война.

Сградата има форма на пресечен конус, носен от четири стилизирани щика. Три хоризонтални пръстена символизират трите щурма на Плевен, а пръстенът с щиковете - блокадата на града. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)