Избрани Новини

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ за Плевен се срещнаха с Камарата на строителите

Представителите на камарата определиха Националната програма за енергийна ефективност като една от най-успешните и ефективни програми на правителството на ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Ивайло Московски и кандидатите за народни представители Цецка Цачева, Пламен Тачев, Владислав Николов и Ралица Добрева се срещнаха с членове на Камарата на строителите в България, клон Плевен.

Представителите на камарата определиха Националната програма за енергийна ефективност като една от най-успешните и ефективни програми на правителството на ГЕРБ и настояха тя да продължи да работи и в следващите години. ;

„Само след едно десетилетие ще изтече срокът, в който за цели квартали трябва да се намери алтернатива на панелното строителство. Отчетохме, че е хубаво да се удължи живота на тези сгради. Ето защо бяха гласувани 2 млрд.лв. за саниране на жилища.”, каза водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Ивайло Московски. Той подчерта, че средствата се отпускат през Българска банка за развитие, а общините носят отговорност за процедурите и обществените поръчки. „Считаме, че платформата е правилна, за да няма концентрация на определени фирми в строителния бизнес, които да са ангажирани с изпълнението на обектите. От друга страна програмата дава възможност за по-голяма заетост в сектора, а спестените от хората пари за отопление, ще бъдат вкарани обратно в икономиката”, посочи водачът на плевенската листа на ГЕРБ.

„Нашата цел е след четири години АМ „Хемус” да е факт. Тя ще минава на около десет километра от Плевен”, категоричен бе Ивайло Московски. Накратко той представи и идеята за създаване на клъстери по примера на този в Пловдив, един от които ще бъде в Плевенския регион.

По темата АЕЦ Белене Ивайло Московски посочи, че ГЕРБ не е против изграждането на централата. ”Държавата да си участва с апортна вноска на реакторите, но да не се ангажираме с дългосрочно изкупуване на ток от който и да е инвеститор”, каза Московски. Той допълни, че през последните години проучване във връзка с инвестиции в АЕЦ Белене са направили четири компании – една френска, две китайски и една американска.

По време на срещата бе дискутиран и въпроса за обществените поръчки, като от Камарата на строителите изразиха позиция, че икономически най-изгодната цена не е най-ниската цена. Кандидатът за народен представител, втора в листата на ГЕРБ, госпожа Цецка Цачева подкрепи настояването за по-малко бумащина, като посочи, че в програмата на ГЕРБ се предвижда тя да бъде поета от администрацията. Госпожа Цачева сподели и идеята за въвеждане на т.нар. мълчаливо съгласие.

Проблема за недостига на подготвени кадри в сектор строителство засегна кандидатът за народен представител, трети в листата на ГЕРБ, Пламен Тачев. Той посочи, че образованието ще бъде основен приоритет при бъдещо управление на ГЕРБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов