Избрани Новини

“Наследството” от Пиер Шено бe подарък за дамите в Банско

Пиесата бе представена на сцената на читалище "Никола Вапцаров” от театър "Искри и Сезони”

Приятен завършек на празника, посветен на жените, бе подарената от ръководството на община Банско постановка „Наследството” от Пиер Шено. Невероятна комедия, изпълнена с много смях, феноменални комедийни ситуации и низ от драматични обрати.

На сцената на читалище „Никола Вапцаров” в Банско театър „Искри и Сезони” представи постановката си „Наследството”. Зрителите се насладиха на блестящата игра на Веселин Ранков, Искра Радева, Антон Радичев, Деси Бакърджиева, Милена Атанасова, Илия Георгиев, Стефан Стефанов, под режисурата на Ивaн Taнeв  исценографията на Петър Начев.

„Много сме щастливи, че на този хубав празник сме заедно с вас, и то както винаги, благодарение на кмета на Банско Георги Икономов, който бе така любезен да ни покани” заяви Искра Радева в края на спектакъла.

„Благодарим ви за тази невероятна среща, защото за всички нас е удоволствие да играем пред такава прекрасна публика, каквато сте вие”, допълни още актрисата.

Финалът на представлението бе съпроводен от бурни  аплодисменти и ставане на крака от възторжената публика, а дамите на сцената получиха цветя, изпратени от г-н Икономов.

Написана през 1973 г. и поставена три години по-късно, пиесата „Наследството” се играе с огромен успех на сцената на „Комеди де Шан-з-Елизе” с Бернар Блие в главната роля. Този пръв успех на автора му донася огромна популярност във Франция и Европа. Пиесата е преведена на около двадесет езика и отваря пътя за шеметна международна кариера на „Наследството” и другите пиеси на Пиер Шено.Пиесата е отличена с награда за драматургия във Франция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов