Избрани Новини

В ЮЗУ стартира кинолектория "Началото на живота"

Благоевград Лайф

09-03-2017, 08:00

Снимка:

novihorizonti.eu

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Православната кинолектория в Благоевград продължава

ЮЗУ обявява прием на докторанти

Организатор е катедра "Социология" към Философския факултет

Катедра "Социология" към Философския факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград организира кинолектория "Началото на живота".
Събитието ще се състои днес от 13.30 ч. в УК 1 на Югозападния университет "Неофит Рилски", зала 114.
"Началото на живота" е новаторски документален филм, фокусиран върху значимостта на ранното детство като период, който оставя траен отпечатък върху детето и неговото социално, когнитивно, емоционално развитие. Подкрепен е от УНИЦЕФ, фондация "Мария Сесилия Сауто Видигал", фондация "Бернард Ван Лиър" и институтът "Алана". Режисьор на продукцията е Естела Ренър. Той е заснет в Аржентина, Бразилия, Канада, Франция, Италия, Кения и САЩ.
Документалният филм разкрива първите години от живота на различни деца и техните семейства, както и включва интервюта с водещи специалисти в областта на ранното детско развитие. Неговият автор утвърждава идеята, че началото на развитието на всяко дете е уникален момент, който оказва въздействие не само върху настоящето, но и бъдещото на човечеството. Според един от експертите във филма "Когато обърнете внимание на началото на историята, може да промените цялата история".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)