Избрани Новини

Браншова среща с бизнеса проведе ГЕРБ в Дупница

Специален гост бе бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който е водач на листата на ГЕРБ в Хасково

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ - Кюстендил проведоха браншова среща с бизнеса от региона. На срещата в Дупница специален гост бе бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който е и водач на листата на ГЕРБ в Хасково. Добрев очерта трите основни стълба в икономическата програма на ГЕРБ – премахване на административната тежест, която притиска бизнеса, подпомагане на инвеститорите и създаването на капиталов пазар, за да се озаптят банките.

Браншовата среща бе по инициатива на кандидатите за народни представители от Дупница Ивайло Константинов и Радослава Чеканска. На дискусията присъстваха още Мая Спасова, Марта Желязкова - Копанарска и Даниела Стоянова, както и кметовете на общините Дупница и Сапарева баня - инж. Методи Чимев и Калин Гелев.

Пред предприемачите от областта, Ивайло Константинов очерта като изключително важна нуждата от индивидуализирано образование спрямо потребностите на бизнеса. По думите му в България не липсват инвеститори, а липсват кадри.  Като един от основните акценти в регионалната програма на ГЕРБ, Константинов посочи развитието на икономиката. „Програмата на ПП ГЕРБ е изключително умерена и с нищо не провокира опонентите ни да претендират за нереалност в нея. Въпреки това, много лесно и по всякакъв начин получаваме упреци и за най-меките мерки, които са лесно доказуеми и изпълними, като са защитени и с цифри. Това са реални доходи, реален ръст”, категоричен бе Ивайло Константинов.

Кандидатът за народен представител от Дупница подчерта, че десните политики разпределят нещо, което съществува. „За разлика от левите, които разпределят нещо, което го няма. Десните след това го възстановяват. Истината на цифрите и статистиката показва, че България в икономическо отношение е съвсем различна държава, сравнявайки я с предходните години. Всички знаем какво наследство приехме и какво оставихме преди месец”, каза Константинов. Той посочи, че избирателите от едната страна могат да видят съвсем конкретни политики и действия, а от другата страна са само хвърлени и напразни думи.

На срещата с бранша в Дупница, бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев посочи като основен приоритет в управленската програма на ГЕРБ премахването на административната тежест. Пред присъстващите той обясни: „Истината е, че бюрокрацията в България задушава бизнеса. Общо 2 млрд. лв. на година губи държавата от тромавата администрация. Искаме да въведем нов закон, с който да спрем носенето на документи от едното гише до другото. Ако общината иска документ, че човек няма задължения към НАП или свидетелство за съдимост, да си ги вземе, без да се налага на конкретния човек да си губи времето и да носи листчето от една стая в друга и да се реди по опашки. Всяка институция ще изиска от другата нужното, за да не изпадат хората в ролята на куриери между институциите."

Делян Добрев посочи, че от БСП не спират да обещават, но като им се спука балонът и паднат от власт, накрая друг плаща сметката. "С парите, които пръснаха по проекта АЕЦ „Белене”, „Бургас-Александруполис” и за американските централи, на обща стойност 45 млрд. лв., можехме да санираме цялата страна, даже и по селата”, пресметна Добрев и обяви още: „Така ще може да повишим доходите на населението с 2 млрд. лв. на година. И теза пари не са от увеличение на заплата или пенсия, а от спестените пари за отопление. Основният ни опонент БСП предлага на всички всичко. Обещанията им възлизат на 4,150 млрд. лв., или 2% от БВП, което ще разклати валутния борд. Това означава, че или няма да изпълнят поетите ангажименти, или ще вдигнат данъците драстично."

Бившият министър на икономиката и енергетиката в първия кабинет на Борисов бе категоричен: "Фактите говорят едно – всяко управление на БСП завършва с катастрофа. Ние предлагаме реални неща, знаем правилната посока. БСП предлагат фонд за подпомагане на инвестициите от 500 000 млн. лв., кой обаче ще следи как ще се дават тези пари? Питам се дали знаят, че имаме 2 млрд. лв. от Европа по това перо, защо са ни пари от бюджета, които да отделяме за това?"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов