Избрани Новини

Кандидат-депутати от ГЕРБ-Благоевград се срещнаха с жители от града

Хората са разочаровани от спряната програма за енергийна ефективност

Въпроси от пряк интерес за гражданите на Благоевград разискваха кандидатите за народни представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева, Бисер Михайлов, Адриана Мелниклийска, Красимир Чакъров и Кирил Стамболиев със симпатизанти от благоевградските квартали "Грамада" и "Струмско".

На преден план бяха изведени темите за образованието, инфраструктурата и бизнес средата, които са приоритетни въпроси в управленската програма на ГЕРБ. Изтъкнат беше приносът на правителството на ГЕРБ за разкриването на специалност за обучение на специалисти по здравни грижи (медицински сестри и акушерки) в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Това е безспорно преимущество за Благоевград и областта, тъй като здравните заведения изпитват остър недостиг на подобни специалисти. Специално внимание беше отделено и на други два основни приоритета – инфраструктурата и санирането. Завършването на автомагистрала "Струма" е продължаващ ангажимент на кандидатите за народни представители от ГЕРБ от Благоевград, тъй като това е предпоставка за развитие на бизнеса, който от своя страна осигурява работни места.

Жителите и на двата квартала изразиха остро негодувание от спирането на националната програма за саниране, което ще се усети много сериозно в Благоевград, тъй като десетки договори чакат да бъдат реализирани. До момента програмата осигуряваше голяма заетост за строители от града и региона. Подробно бяха разисквани и други социални въпроси, които вълнуват ежедневието на гражданите. В това отношение ГЕРБ предлага реалистични идеи като стимулиране на тридетния семеен модел, подпомагане на нискоквалифицирани безработни, стабилна пенсионна система, подкрепа за майките, които искат да се върнат на работа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов