Избрани Новини

Студенти от ЮЗУ спечелиха два златни медала на салса конгрес

Надежда Тончева и Илия Чолаков са в трети курс специалност "Съвременна хореография"

Надежда Тончева и Илия Чолаков, студенти в трети курс специалност "Съвременна хореография" спечелиха златни медали на Седмия Национален салса конгрес, който се проведе от 3 до 5 март 2017 г. в Стара Загора. Надежда завоюва първото място в категория соло изпълнение (жени), а Илия взе златен медал в категория за соло изпълнение (мъже).
Двамата танцьори излязоха на една сцена с артисти от Гърция, Турция, Румъния, Италия, Колумбия и Куба. Освен с блестящото си изпълнение третокурсниците спечелиха осемчленното международното жури с отлична хореография, която двамата сами подготвяха в продължение на месеци.
Това е поредно отличие за Надежда Тончева, която е дългогодишна партньорка на световноизвестния танцьор Раул Торес. Двамата танцуват и преподават салса и латино. През октомври миналата година тя спечели златен медал на Десетия Балкански салса конгрес, което й даде възможност да участва на Световната купа по латино танци в Маями.
Илия Чолаков има десетки участия в национални и международни състезания. Той се занимава професионално с латино танци повече от десет години. Собственик е на школата за латино танци "Royce Dance Studio в Пловдив.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)