Избрани Новини

Кандидат - депутатът от ГЕРБ Александър Манолев откри изложба в Поленица

В централната част на Сандански ще се обособи място, на което местните художници да представят работата си, съобщи той

В централната част на Сандански ще се обособи място, на което местните художници да представят работата си. Това съобщи кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Александър Манолев по време на откриване на изложба на местните хора на изкуството в с.Поленица по случай 3-ти март. Идеята вече е обсъдена с кмета на общината Кирил Котев, който се е ангажирал с реализирането ѝ, стана ясно от думите му.  Предстои да се отреди място на главната улица и в топлите месеци това да е една допълнителна атракция както за местните хора, така и за туристите.

„За съжаление през годините подобни инициативи в малките населени места са се превърнали в рядкост. Хората, които са тук и усилията на кмета показват, че не само трябва да се организират подобни събития, но те да са много повече и по-чести“, каза Александър Манолев по време на откриването на изложбата. По думите му трябват повече подобни инициативи, за да се наложи Сандански не само като СПА дестинация, но и като място за практикуване на културно-исторически и събитиен туризъм.

Изложбата включва творби на осем местни автори, като се организира с активната помощ на кмета на населеното място Гавраил Цветанов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов