Избрани Новини

Ген. Константин Попов почете паметта на командира на 9-ти пехотен полк полковник Борис Дрангов

Полковник Дрангов е пълководец, герй от Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война

„Нека на днешния светъл ден, в който е извоювана българската свобода, покажем благоговението си преди всичко пред подвига на българските герои от войните за национално обединение“.
Това заяви водачът на листата на ГЕРБ – Пловдив област  ген. Константнин Попов, който единствен на днешната дата – 3-ти март почете 145 години от рождението на полковник Борис Дрангов.
Ген. Попов поднесе цветя пред паметника на  в командира на 9-ти пехотен пловдивски полк, на който е изписан един от заветите му – „Две смърти няма, но без една не можем“.
Полковник Дрангов е  пълководец, герй от Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Той е един от най-обичаните и уважавани офицери, който е като втори баща за войниците си. Той е влюбен в България и посвещава живота си на нея.
Паметникът на Борис Дрангов е дело на склуптора Атанас Карадечев, висок е 9 метра и е изработен от мрамор и метал във формата на щик. В основата на паметника ще бъде вградена гилза, в която ще има свитък с имена на български войници и офицери, участвали във войните за национално освобождение и обединение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов