Избрани Новини

Дипломати мериха сили в състезание по ски в Банско

Овациите събра най-малкият участник, 3-годишният Петър Кръшняк

За осма поредна година Банско бе домакин на станалото традиционно състезание за дипломати по ски-алпийски дисциплини. Под шапката на Министерството на външните работи, на писта „Шилигарника“ в дисциплината гигантски слалом премериха сили 51 участници, разпределени в шест категории – дипломати мъже под 55 години, дипломати мъже над 55 години, мъже приятели, жени дипломати, жени приятели, деца дипломати и деца приятели. За първа година в програмата на състезанието бе включена и дисциплината „Весел биатлон“, която бе много забавна и атрактивна както за самите участници, така и за публиката.

С много адреналин и приятни емоции премина състезанието в Пирин, като овациите събра най-малкият участник, 3-годишният Петър Кръшняк, който демонстрира завидни умения в ските. Оказа се, че той е трето дете в семейство Кръшняк, което се включи в състезанието в пълен състав.

Победителят от миналогодишното издание на дипломатическото състезание, президентът Росен Плевнелиев, отново бе сред участниците и призьорите.

Кметът на Банско Георги Икономов, в качеството си на домакин, връчи купите в две от категориите – мъже дипломати до 55 години и  жени дипломати. В церемонията по награждаването на призьорите се включиха още президентът Росен Плевнелиев, председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев и изпълнителният директор на „Юлен” АД  Мая Христоскова. Купи имаше за всички деца, а най-добрите в дисциплината „Весел биатлон“ бяха удостоени с медали.

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)