Избрани Новини

Сапарева баня и Паничище посрещнаха най-добрите скиори-ветерани

Беше даден официалният старт по ски алпийските дисциплини

Днес и утре Сапарева баня и Паничище посрещат най-добрите скиори-ветерани от страната. Днес от 9:30 ч. беше даден официалният старт по ски алпийските дисциплини. Стартът е от горна станция на ски влека, намиращ се до хижа "Рилски езера". Награждаването на индивидуалните и отборни медалисти ще бъде тази вечер.

Шампионатът се провежда в дните от 24 до 26 февруари, като в двете дисциплини се включват над 500 състезатели от цяла България. Участие взимат и 20 скиори-ветерани от Сапарева баня.
Курортното планинско градче е домакин на престижния шампионат за трети път. Първенството се организира от Българска мастърс федерация със съдействието на Община Сапарева баня, ски клуб "Паничище" и "Рила спорт" АД.
"Сапарева баня има традиции в зимните спортове, а това първенство е чудесна възможност отново да бъдем домакини и да посрещнем едни от най-добрите скиори в България", коментира кметът Калин Гелев.

Припомняме, че от миналия месец вече работи и ски влекът на писта "Бекяра", който в последните десетина години не функционираше. "Ски влекът на Паничище работи оптимално и най-важното е, че туристите са доволни. Да се надяваме, че и времето ще позволи да има един пълноценен сезон", каза още кметът Гелев. 

Утре от 9:00 ч. започва състезанието по ски бягане, което ще се проведе на писта "Аждера". Индивидуалното и отборно награждаване ще бъде веднага след края на самото състезание. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов