Избрани Новини

Петкова: ГЕРБ стабилизира енергетиката, където БСП оставиха огромна задлъжнялост

Петкова и евродепутатът Владимир Уручев представиха пред МГЕРБ темата “Електроенергийната система в страната. Реформи и резултати”

"Изпълнихме ангажимента, който поехме и стабилизирахме сектор “Енергетика”, където БСП ни оставиха една огромна междуфирмена задлъжнялост." Това каза министърът на енергетиката в правителството на Бойко Борисов Теменужка Петкова по време на Осмия зимен университет на МГЕРБ в Сандански, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

"Когато поехме управлението на страната, сектор „Енергетика“ беше изключително сложен. Състоянието на енергетиката касае всеки един от нас. Този отрасъл дава отражение върху ежедневието на всички. Затова нашата задача бе да стабилизираме сектора. Поехме този анагажимент пред българските граждани и го изпълнихме. Най-важното в момента е енергетиката да остане стабилна и да продължим да надграждаме постигнатото”, обясни Теменужка Петкова.

По думите на Петкова приоритет при следващ мандат на ГЕРБ ще бъде пълната либерализация на пазара на електроенергия. „С либерализацията всяко едно домакинство ще избира своя доставчик за електроенергия“, каза тя. Теменужка Петкова обясни, че Националната програма за енергийна ефективност създава реална възможност са провеждане на борба с енергийната бедност.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)