Избрани Новини

Съдят младеж за съвкупление с малолетно момиче

За този вид престъпление законът предвижда наказание до три години "Лишаване от свобода“

Седемнадесетгодишният Адем М. се изправя на подсъдимата скамейка по обвинение на Районна прокуратура – Петрич за извършено от него престъпление по чл. 151, ал. 1 от НК вр. чл. 63, ал.1 , т. 3 от НК.

През 2016 г. по време на лятната училищна ваканция в Петрич между Адем М. и С.А. (на 13 години) започнала връзка, която постепенно прераснала в интимна. Първоначално техните родители не знаели за техните отношения.

Вечерта на 20.09.2016 г. момичето се възползвало от отсъствието на баща си и излязло на среща с приятеля си. Когато мъжът се прибрал и не я открил вкъщи, той подал молба за издирването й в РУ – Петрич.  След като се върнала у дома късно през нощта, С.А. била принудена да признае на баща си за връзката й с Адем М.

След сезирането на полицейските органи било образувано досъдебно производство срещу обвиняемия за извършено от него полово съвкупление с непълнолетното момиче.

За този вид престъпление законът предвижда наказание до три години „Лишаване от свобода“, поради непълнолетната възраст на обвиняемия.

Предстои разглеждането на делото от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов