Избрани Новини

Каналджия на бежанци влиза в затвора

Прекарвал "бежанците" с камион край Гоце Делчев

Съдът одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура – Гоце Делчев и защитата на подсъдимия сирийски гражданин Х. М. за извършено от него престъпление по чл. 281 Наказателния кодекс.
Той се призна за виновен в това, че на 15.06.2016 г. в района на Гоце Делчев, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал 21 сирийски граждани да пребивават в страната в нарушение на закона. За целта подсъдимият използвал товарен автомобил с белгийска регистрация, с който ги превозвал от българо-гръцката граница до вътрешността на страната по начин, опасен за живота им. Сред сирийците имало и седем деца, ненавършили 16-годишна възраст.
Подсъдимият притежава регистрационна карта на чужденец, кандидатстващ за предоставяне на статут в Република България пред Държавната агенция на бежанците.
Той ще изтърпи наказание "Лишаване от свобода" за срок от осем месеца при първоначален "строг" режим и разноски по делото в размер на 465 лв., платени солидарно със съучастника на престъплението. Съдът приведе в изпълнение и отложено наказание шест месеца "Лишаване от свобода", наложено по-рано от Районен съд – Петрич, съобщава Дарик.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов