Избрани Новини

Глобиха с 1200 лв. мним зъболекар без диплома

Съдът му наложил административно наказание - глоба в размер на 1200 лева

Административно наказание глоба в размер на 1200 лева отнесе мним зъболекар, който работел без диплома и правоспособност, съобщиха от Апелативна прокуратура Варна.

40-годишният Нихат С. от град Каолиново е признат за виновен от състав на Районния съд в Нови пазар за това, че при условията на продължавано престъпление е упражнявал медицинската професия "лекар по дентална медицина", без диплома за завършено висше образование и професионална квалификация.

Оказва се, че разследването на районната прокуратура е установила не само, че обвиняемият няма в момента, но и никога не е придобивал диплома за медицинската специалност.

От март 2012 г. до края на 2015 г. в град Каолиново и в селата Гусла и Тъкач Нихат посещавал пациенти по домовете и извършвал дентална дейност - вадел зъби, вземал отпечатъци и изработвал зъбни протези.

Стоматологичната му дейност станала известна на Българския зъболекарски съюз, след като лекар по дентална медицина подал сигнал, потърсен от пациенти с усложнения от дейността на неправоспособния "зъболекар".

По предложение на прокуратурата обвиняемият е освободен от наказателна отговорност, която можеше да му донесе до 3 години лишаване от свобода, и съдът му наложил административно наказание - глоба в размер на 1200 лева.

Обвиняемият не е осъждан, няма настъпили вреди от престъплението, поради което прокуратура е решила да поиска само административна санкция.

Недоволен от наложената глоба, Нихат обжалва административното си наказание пред Окръжния съд в Шумен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов