ГЕРБ регистрира листата си с кандидати за депутати в РИК - Стара Загора

Заралии

20-02-2017, 17:04

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Емил Христов ще води листата на ГЕРБ в Стара Загора

22-ма са кандидатите от региона

„Изпращаме в парламента хора, които ще бъдат близо до жителите на Стара Загора, които ще обръщат внимание на техните проблеми, които ги познават. Радвам се, че именно Емил Христов, досегашен председател на Общинския съвет, е начело на листата за народни представители. Познавам неговата работа и знам как всеки ден приема десетки хора в кабинета си и  какво внимание обръща на всяко едно населено място. Вярвам, че със същия ентусиазъм ще направи така, че и законодателството да се променя в нужната посока, а министрите да обръщат по-голямо внимание на Стара Загора“. Това каза Живко Тодоров, областен координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора, при регистрацията на листата за народни представители от партията за 27-и МИР.
Емил Христов е водачът на листата на ГЕРБ в Стара Загора. Той е два мандата председател на Общинския съвет в града и общински ръководител на партията. Христов е инженер, завършил Висшето военно училище в Шумен и Военната академия в София. Зам.-председател на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС - РБ). Председател е на Постоянната комисия по регионална политика и местно самоуправление към Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Владее руски и английски език.
Втори е 43-годишният инженер Борис Кърчев, общински съветник от Казанлък, председател на Комисията по култура, информационни средства и вероизповедания, член на Комисията по устройство на територията, инфраструктурата, строителството и транспорта. Председател на фондация „Чудомир“ и секретар на Ротари клуб Казанлък, Дистрикт 2482 България. Управител е на „Тракия кабел" ООД  - далекосъобщителен оператор.
На трето място в листата на ПП ГЕРБ е експертът по национална сигурност и депутат от 43-тото Народно събрание Маноил Манев. Манев бе общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2011-2015 г., председател на ПК по спорт и младежки дейности, а след това заместник областен управител. Бил е директор на Колежа по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец” в Стара Загора. Член е на общинското ръководство на ПП ГЕРБ.
Йоана Йончева-Фильова е второто казанлъшко лице в листата на партията за 27 МИР.  32-годишната дама е на четвърта позиция. Бакалавър по Бизнес мениджмънт от "Бостънски Университет" и магистър „Инженер-технолог“ от университета „Проф. Асен Златаров" в Бургас. Била е офис мениджър във фирма „Екопак“, ръководител административен отдел във фирма „Екоколект“ и търговски директор на „Рекотуб“ ЕООД.
Радостин Танев, областен координатор на МГЕРБ – Стара Загора, е пети. Той е и общински съветник от ПП ГЕРБ, член на ПК по спорт и младежки дейности и ПК по земеделие, гори и опазване на околната среда. 32-годишният старозагорец е магистър по „Финансов мениджмънт” от Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов. От години се занимава с търговска дейност в областта на земеделието.
Шестото място заема Иван Станчев от Чирпан. Той е инженер, завършил е „Изчислителна техника“ в Техническия университет във Варна и „Финанси“ в УНСС - София. От двадесет години работи в сферата на животновъдството и производството на фуражи.
Димитър Димитров от Раднево е седми в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ. Завършил е „Маркетинг и мениджмънт“ в WIFI институт по Маркетинг и мениджмънт във Виена, Австрия, както и „Машиностроене и уредостроене“ в Техническия университет в Габрово. Преминал е обучение за подготовка, изработване и управление на проекти по програми на ЕС. Занимава се търговия на метали, лагери и режещи инструменти.
Росица Копривчина, организационен секретар на Жени ГЕРБ – Стара Загора заема осмото място в листата. Директор е на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ в Общинска администрация. Бакалавър е по “Публична администрация“ и по „Педагогика“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград. Магистър по „Икономика“, специалност “Планиране на регионалното развитие и евроинтеграция“ от Тракийски университет и по „Управление на образованието“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Работила е като експерт в Областна администрация - Кърджали, както и в Областна администрация – Стара Загора.
Деветото място заема общинският съветник от Стара Загора Николай Николов. Той е член на ПК по земеделие и ПК по финанси и бюджет. На 31 години, бакалавър по „Счетоводство и контрол“ от УНСС – София, магистър по „Банков мениджмънт“ от Стопанска академия „Д. А. Ценов“, Свищов. Кмет на кметство в село Калитиново, мандат 2011-2015 г.
Юристът Деляна Николова от Чирпан е десета. Завършила е „Право“ в Нов български университет, София. Преминала е обучение за разработване на проекти по програма за развитие на селските райони. Изпълнителен директор е на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Чирпан“.
11-ти в листата на ГЕРБ е Спас Пеев, общински съветник в Община Братя Даскалови. Той е на 24 години, агроном. Завършил е  специалност „Растителна защита“ в „Аграрен университет“ -  Пловдив. Преминал е Международен магистърски курс "Plant medicine".
Дванадесетото място е за Пламен Русев, магистър по „Изчислителна техника“ от Техническия университет в София и „Счетоводство и контрол” от УНСС. Доктор на науките от Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград. Русев е общински съветник от ПП ГЕРБ и член на общинското ръководство на партията. Бил е народен представител от ПП ГЕРБ в 41-то Народно събрание. Управлява група компании, работещи в областта на туризма, строителството и химическата промишленост.
Нели Калнева – Митева е номер тринадесет. Тя е строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Притежава свидетелство за учителска правоспособност от Техническия университет в Габрово. Народен представител от ПП ГЕРБ в 41-то Народно събрание. Заместник-директор по административно-стопанската дейност в Търговска Гимназия „Княз Симеон Търновски” в Стара Загора. Член е на НИС на Жени ГЕРБ.
24-годишната Бояна Танева е на четиринадесето място. Бакалавър е по „Европейско право“ от университета Абъристуйт, Англия и магистър по „Европейско и международно бизнес право“ от Виенски университет, Австрия. Мениджър е в търговска фирма.
Организационният секретар на областта на МГЕРБ Катерина Иванова е на петнадесета позиция. Завършила е „Прогнозиране и планиране“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов, предстои й да завърши магистратура „Управление на туризма“ в Нов български университет. Работила е като счетоводител, а към момента е началник отдел „Наеми и рекламна дейност“ в Община Стара Загора.
Адвокат Димо Димитров е под номер 16 в листата на ГЕРБ. Той е на 41 години, роден е в Чирпан. Общински съветник в Стара Загора, член на ПК по законност и обществен ред и на ПК по териториално и селищно развитие и транспорт. Президент на Лайънс клуб „Стара Загора – Тракия“.
Мирослав Чобанов е на 17-та позиция. 33-годишният старозагорец е общински съветник. Зам.-председател е на ПК по здравеопазване и член на ПК по земеделие, гори и опазване на околната среда. Бакалавър по „Зооинженерство“ от Тракийския университет. Работил е в сферата на спедицията и логистиката, а в момента е инспектор в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).
18-тото място заема Петър Манов. Той е на 28 години. Юрист, завършил право във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Регионален парламентарен представител на евродепутатa Ева Майдел (Паунова).
Петя Чакърова е на 19-та позиция. Тя е директор на Дирекция „Социално подпомагане“ в Стара Загора. Магистър е по „Социална работа и медиация“ и по „Растителна защита“.
20-тото място заема 39-годишният икономист Иван Монев. Завършил е „Стокознание“ в Икономическия университет във Варна.
На 21-та позиция е спортистът Анелия Асенова. Тя е завършила специалност „Мениджмънт“ в Икономическия университет във Варна. Инструктор в спортен клуб. Общински съветник от ПП ГЕРБ, член на ПК по здравеопазване и ПК по спорт и младежки дейности.
25-годишният икономист Милен Димитров е на 22-то място. Той е член на Младежи ГЕРБ в Стара Загора. Завършил е „Финансов мениджмънт“ в Стопанска академия „Д.А. Ценов“, Свищов.


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен