Избрани Новини

Русенци се върнаха с медали от турнира „Загорски стрелец“

Спорт

20-02-2017, 11:14

Снимка:

Клуб "Джъмбо", архив

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Джъмбо Джет смути за минута тренировка на нафтата

Златни медалисти при младежите са Даниел Добрев – олимпийски стил и Иван Андреев – компаунд

Hа 18 и 19 .02 в Стара  Загора се проведе VI-ти турнир „Загорски стрелец“ по стрелба с лък на закрито, за мъже и жени, младежи и девойки.

Златен медал завоюва Виктор Петров от „Джамбо“, който запази лидерската си позиция от първоначалната квалификация в стил компаунд. След успешни елиминации, в борбата за златото се наложи над Васил Гергинов – Робин Худ-Сф, а трети в класирането е Марин Василев – Робин Худ.

Лилия Божанова от „Джамбо“ спечели бронзовия медал при жените в олимпийския стил, след победа над Иванина Димитрова от „Робин Худ“ – Сф. В отделните етапи тя беше по-точна в съревнованията и достигна до надпреварата за третото място.

В олимпийския стил при мъжете се състезава 14-годишния Иван Банчев, който в квалификациите беше с най-точен мерник и се класира първи от 35 участника. На следващия етап постигна две убедителни елиминации над Димитър Мавлов – „Загорски стрелец“ Стара Загора  и Димитър Димитров – „Артемида“, ЧБ. В третата елиминация отстъпи с минимален резултат от Боян Бонев – „Антибиотик“ Рз, който спечели първото място. И. Банчев ще участва в младежкия състав на националния отбор в Европейско първенство във Франция от 7 до 11 март 2017 г. Треньорът на клуба Йордан Джамбазов също реализира силно представяне и достигна до борбата за бронза, където отстъпи на Тодор Пендов от „Тракиец“ – Садово, като в крайното класиране зае четвърта позиция.

Златни медалисти при младежите са Даниел Добрев – олимпийски стил и Иван Андреев – компаунд. На финала Добрев се класира на първо място, след като победи в бараж Мирослав Станчев от „Етър“ – ВТ.

В отборната надпревара състезателите на компаунд Виктор Петров, Ивайло Иванов и Петко Бойчев триумфираха с Шампионската купа. Убедителни победи над отборите на „Атила“ – Пд и „Етър“ – ВТ ги класира за финала, в който надделяха срещу „Робин Худ“ – Сф.

Шампионска купа на отборния турнир в олимпийския стил спечелиха и състезателките на „Джамбо“ Лилия Божанова, Велислава Великова и Искра Илиева. След бараж с „Робин Худ“ – Сф, достигнаха до финала и в двубоя се наложиха над тима на „Феникс Арчъри“ – Сф.

Отборен вицешампион при мъжете в олимпийски стил са състезателите на „Джамбо“ Иван Банчев, Йордан Джамбазов и Мирослав Мирчев. Те постигнаха убедителни победи над „Етър“ – ВТ и „Загорски стрелец“ Ст.З, като в крайното класиране заеха второ място след „Тракиец“ – Садово.

Достойно представяне имаха и състезателите на „Джамбо“ Малвина Цолова, Живко Жеков и Любомир Христов



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов