Избрани Новини

Затвор си спечели турски гражданин, шофирал пиян

31-годишният турски гражданин Мехмед Б. получи наказание "Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца

31-годишният турски гражданин Мехмед Б. получи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, което той ще изтърпи при първоначален общ режим, информира Дарик. Също така на подсъдимия е наложена глоба в размер на 300 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от една година.
Съдът  в  Разлог наложи наказанията, след като одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и защитника на обвиняемия, който се признава за виновен в това, че на 3 февруари по улица „ Христо Ботев” в Разлог е управлявал лек автомобил „ Тойота Хайлукс” с концентрация на алкохол в кръвта си 1.94 на хиляда, установена с техническо средство „дрегер алкотест”. Турчинът е извършил нарушението, след като е осъден с влязло в сила на 1 февруари тази година определение за одобряване на споразумение за същото престъпление.
На 1 февруари Мехмед Б. бе осъден по бързата процедура и получи тримесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок, глоба в размер на 150 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 6 месеца, след като съдът одобри постигнатото споразумение между защитника му и прокуратурата.Турският гражданин бе спипан да шофира с 2.47 промила алкохол в кръвта  по ул. „Пирин” в Банско.
След като на 3 февруари е заловен отново да шофира под въздействието на алкохола, му бе наложена постоянна мярка „задържане под стража”, тъй като съдът счете, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или избяга.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов