Избрани Новини

Панорамен асансьор улеснява достъпа на граждани до общината в Гоце Делчев

С него е осигурена достъпна среда до всички етажи на администрацията на хора с увреждания и двигателни затруднения

За удобство на гражданите, от днес в сградата на общинска администрация - Гоце Делчев работи панорамен асансьор. С него е осигурена достъпна среда до всички етажи на администрацията на хора с увреждания и двигателни затруднения. Асансьорът е реализиран по проект "Осигуряване на достъпна среда и ремонт на санитарни помещения на административната сграда на община Гоце Делчев".

Общата стойност на проекта е 170 000 лв., от които 146 030 лв. са осигурени от Програма „Красива България”, а 23 970 лв е съфинансирането от бюджета на Община Гоце Делчев.

С тези средства е изграден вътрешен панорамен асансьор с достъп до всички етажи на сградата на общината, осигурена е достъпна външна среда на централния вход на сградата, извършен е ремонт на санитарните помещения на партерния етаж, включително изграждане на адаптирано санитарно помещение за хора с увреждания, монтирана е и платформа за осигуряване на достъп до второто ниво на партерен етаж.

Проектът е част от програмата на община Гоце Делчев за привеждане на обществените сгради в съответствие с изискванията за достъпност на хора с увреждания.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)