Избрани Новини

Тютюнопроизводителите готови за нови протести

Три са фирмите-изкупвачи, които дължат пари за изкупения тютюн

За напрежение между тютюнопроизводителите и фирмите, които изкупуват тютюн, сигнализират от националната браншова асоциация и предупреждават, че производителите са готови за протести, предаде БНР. Три са фирмите - изкупвачи, които дължат пари за изкупения тютюн. Едната от тях е със запорирани сметки заради дългове.

Въпросното търговско дружество е регистрирано в Сандански и е добре познато на българските производители, казва председателят на Асоциацията на тютюнопроизводителите Цветан Кюлев, според когото е важно хората от бранша да внимават с кого сключват договори: "Предупреждаваме тютюнопроизводителите да не сключват договори с въпросното търговско дружество, за да ги предпазим в следващия стопански цикъл за реколта 2017 година да не ги сполети същото".

На извънредно заседание днес Управителният съвет на Асоциацията ще вземе решение дали ще организира протести: "Не мога нито да прогнозирам, нито да повлияя на решенията на Управителния съвет, но имайте предвид, че членовете на Асоциацията апелират към такива действия".

От бранша се надяват и на извънредно заседание на Консултативния съвет по тютюна.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)