Избрани Новини

Поетът Григор Константинов на среща в Благоевград

Благоевград Лайф

14-02-2017, 11:00

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Градската библиотека в Дупница с улеснение за читателите

Бистра Дживджорска е читател на годината

Културното събитие е в централната читалищна библиотека

Поетът Григор Константинов е автор на 20 книги с поезия, есета и текстове, подходящи за децата и малките ученици. Роден в Русе, завършва гимназия в родния си град, след това избира за себе си военна кариера - възпитаник е на Военното училище във Велико Търново и на Военната академия в София. Офицер от Българската армия, литературното си творчество той определя като хоби, но яркият поетичен талант е забелязан още с появяването на първите му творби. Творческото му вдъхновение намира израз в най-нови заглавия - стихосбирките „Будни звезди" , „Надежда галеща, надежда палеща", „На глътки пих съня за теб" и есеистичния сборник „Езикът на думите".

Поезията на Григор Константинов се отличава с емоционалност и изострена чувствителност - благородното безпокойство на мисълта и съпреживяването се излъчва от всеки негов стих. Авторът е член на Съюза на българските писатели.

Днес от 17.30 часа в Благоевград ще се проведе творческа среща с поета, есеист и автор на книжки за деца Григор Константинов. Срещата е в централната библиотека на читалище "Н.Вапцаров". 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)