Избрани Новини

Йотова: Курортът "Семково" да се развие като национален студентски център за спорт

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети зимния празник в курорта

Курортът "Семково" да се развие като национален студентски център за спорт и академични срещи – около тази амбиция се обединиха вицепрезидентът на България Илияна Йотова, ректорите на няколко университета и местните власт в Белица по време на зимния празник, който се проведе в курорта, предаде БНР.

През последните 25 години са натрупани сериозни проблеми със собствеността, регулацията и инфраструктурата в курорта "Семково". Местната власт е поискала от държавата чрез Изпълнителната агенция по горите урбанизираната територия в района да й бъде прехвърлена като общинска собственост, за да може да изготви общ устройствен план на терена и да изградят спортни съоръжения, каза кметът на Белица Радослав Ревански: "Да си запазим курортът да бъде академичен, национален студентски и за онези български граждани, които не могат да си позволят по-скъпи курорти".

"В следващия програмен период за развитие на планинските райони ще има специално насочени европейски средства", каза вицепрезидентът Илияна Йотова. "Това обаче не отменя  необходимостта от национална програма за планинските общини с потенциал в туризма с целия спектър от туристически услуги и съпътстващи производства", допълни тя.

Йотова посочи като най-важно в предстоящите парламентарни избори политиците да си върнат доверието на хората, а не да предпоставят провал на вота и да го оспорват, още преди да се е провел. Темата за машинното гласуване и навременното осигуряване на устройствата е на служебното правителство, а не на партиите, убедена е Йотова. Опитите това да се използва за оспорване на резултатите от вота Йотова коментира така:

"Хората, които говорят по този начин, очевидно още отсега търсят своето алиби за загубата на изборите. Нашата цел е друга – честни и справедливи избори, спокойни. Не може да се тръгва на избори с предрешаване! Не го приемам".

Според Йотова злобата на партиите е основание за тревога в подготовката на изборите. "Надявам се разумът да надделее! Хората се измориха и да се спечели доверието в момента е най-голямото предизвикателство".

 

       



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)