Избрани Новини

Поетеса и певец ще омайват Кюстендил

Концертът "Музика и поезия" е на певеца Даниел Деянов и поетесата Ценцерушка Андреева

На 13 февруари 2017 г. от 18:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869” - Кюстендил ще се проведе концерт "Музика и поезия" на естрадния изпълнител Даниел Деянов и поетесата Ценцерушка Андреева. В програмата ще се включат и изпълнителите от Музикална компания „Пей сърце” към читалището.

Даниел Деянов е роден в град Кюстендил. От 1999 г. живее и учи в София, но винаги, когато може,  се връща в родния си град, за да радва с песните си жителите и гостите на града. Започва да се занимава с популярна музика от 2006 г. Изпълнява песни на нови автори, както и български популярни песни. Участва в различни концерти, програми, ТВ предавания, фестивали и др. инициативи в страната и чужбина, сред които са и няколко участия през годините в различни инициативи на читалище „Братство".

Ценцерушка Андреева е родена във Видин. Завършва българска филология, живее и работи в София. Секретар е на най-голямото столично читалище “Г.С.Раковски” в район Илинден. Участва активно в дейността на Читалищния съюз, на Червения кръст и на Славянското дружество в София. Автор е на 8 стихосбирки. Нейни стихотворения са помествани в литературни алманаси и са получавали отличия в градски и национални конкурси.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов