Избрани Новини

Втори ден на фестивала "Златен грозд 2017"!

Георги Георгиев от Мелник спечели първо място на конкурса за домашно вино

И тази година под егидата на Община Сандански и със съдействието на Сдружение „За Мелник“  се провежда фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд”. Днес е вторият му ден.
Превърналият се в традиция фестивал започна вчера с тържествен водосвет. Имаше богата фолклорна програма. Девет винопроизводители от региона изложиха своята най-добра продукция, която можеше да бъде дегустирана от всички гости на фестивала.
В първия ден на фестивала бяха наградени избите, участващи в организирания конкурс за най-добро вино. Бяха излъчени и победителите в конкурса за най-добро домашно вино, който се проведе в две категории – вино от „Широка мелнишка лоза” и вино „Букет”. Оценяването извърши комисия от специалисти - енолози. Георги Георгиев от Мелник спечели първо място на конкурса за домашно вино. От професионалистите голямата награда бе отредена за винарска изба от благоевградското село Логодаж.
Награда ще бъде връчена и за най-добро вино, оценено от публиката през двата фестивални дни. Всеки гласувал ще участва в томбола с ваучери, която ще се проведе на 12 февруари /неделя/
Втория фестивален ден ще открие читалище „Просвета“, с. Катунци в 11:00 ч. Програмата ще продължи с изпълнения на читалище „Климент Охридски“, с. Склаве, Читалище „Н. Вапцаров“, с. Струма и Танцов състав „Магия от Пирина“, при читалище „Отец Паисий – 1919“. Специален гост-изпълнител ще бъде МФГ „Огражденска четворка“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)