Избрани Новини

Фен на Кобрата пише песни за него

Джили преживял тежко загубата на Кобрата от Кличко

Дългогодишният шофрьор на камион в „Хидрострой“-Дупница Кирил Колчаков-Джили е непоправим фен на боксьора Кубрат Пулев, казва той и допълва, че се познаат лично. Дотам е привърженик на Кобрата, че държи огромен портрет на боксьора на фасадата на къщата си в с. Дяково. Още при влизането в двора Кобрата се набива на очи, пише kmeta.bg.

Джили, който се препитава, като гледа стадо кози, се запознал с Кобрата, когато – доста преди мача му с Кличко, заклал и продал яре на боксьора за Великдена. Това станало близо до автомагистрала „Струма“, където пасял животните си. „Този човек Кубрат Пулев е наравно с Левски като силен характер, честен, добродушен. Такъв България ражда през вековее“, възхищава се на спортиста дяковецът.

Джили е и местен трубадур, дори сформирал състав от селски музиканти, любители. Сам свири на йоника, на акордеон, справя се и с тъпана. Пише и текстове на песни. То се знае – възпява и Кобрата. Рефрен на песните му е припевът „Ой Кубратко, братко – ти шампионе!“. Джили преживял тежко загубата на Кобрата от Кличко и до ден днешен е убеден, че „ония“ от световната федерация и антидопинговите комисии са направили номер на Кубрат и са го разстроили за решителния мач. Но болката от загубата бързо отминала, след като българската звезда на професионалния бокс смаза нигерийския кошмар Самюел Питър за три рунда и вече е носител на пояса на Интерконтинентален шампион на WBA.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов