Избрани Новини

Благоевград се включи в благотворителна акция за талантливи деца

В тренировката в подкрепа на децата се включиха двадесетина жени от града

Благотворителна инициатива в помощ на деца, лишени от родителски грижи, с изявени таланти набира средства в цялата страна. В помощ на кампанията се включи и клубът по Канго джъмпс в Благоевград, който събира средства за менторската програма на неправителствената организация „Операция плюшено мече“ под мотото "Скритите таланти на България", информира БНТ.

Да дариш таланта си, за да дадеш шанс на друг да развие своя - това правят инструкторите от Канго клубовете в България, сред които е и Петя Пачева от Благоевград. За втори път от началото на годината тя провежда благотворителна тренировка в своя клуб в името на благородна кауза,  посветена на децата, лишени от родителски грижи.

Петя Пачева, инструктор по канго джъмпс: “Ние днес скачаме, за да помогнем на тези деца, за да могат да си осъществят мечтите. Тези средства ще отидат за уроци, училища, учители и лагери, за да осъществят тренировъчни лагери или школи.”

В тренировката в подкрепа на децата се включиха двадесетина жени от Благоевград, които дариха средно по 10 лв. всяка от тях.

Ани: “Имаме нужда от повече такива инициативи, не само Българската Коледа, която нашумя толкова много, но и операция „Плюшено мече” е възможност да подадем ръка на децата в нужда.“
Петя Пачева: “Всеки помага кой с каквото може и с колкото прецени. Колко пари ще съберем, ще видим накрая.”

Програмата "10-те скрити таланта на България" има за цел всяка година да открива специални, талантливи деца, на които да се помага да развиват своите умения чрез ментори, частни уроци, посещения на семинари, работилници и кръжоци.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)