Избрани Новини

ЧЕЗ започва ремонти от днес до 12 февруари

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ предупреди за възможни временни прекъсвания на електрозахранването в няколко области на страната от 6 до 12 февруари. Проблеми с тока е възможно да има във Видин, Благоевград, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Монтана, Перник, София-област, София-град. "ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти.

Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването", гласи съобщението на дружеството.

"Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 6-12 февруари 2017 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върху които са извършвани планирани дейности", допълват от ЧЕЗ. Информацията за инвестиционната програма е изненадваща, тъй като наскоро стана ясно, че ЧЕЗ обмисля да продаде бизнеса си в България. ЧЕЗ притежава в България електроразпределително и електроснабдително дружества, въглищна централа във Варна с инсталирана мощност от 1265 МВ, както и две възобновяеми електроцентрали.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов