Избрани Новини

Зарязват лозите в Делчево

Животът

05-02-2017, 09:00

Снимка:

Община Гоце Делчев

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празник на виното в село Делчево

До македонско Делчево (галерия)

На пазар в Делчево (снимки)

Над 100 са участниците от България, Гърция и Холандия за празника на виното

Над 100 участници от България, Гърция и Холандия са предоставили произведени от тях вина и ракии за участие в традиционния празник на виното в село Делчево. Празникът се организира от Община Гоце Делчев години наред и е посветен на Трифон Зарезан. Тази година той се провежда на 4 и 5 февруари 2017 г. /събота и неделя/.

Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия беше вчера в село Делчево, когато  се проведе дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии в Делчовския хан.

Интересът към този конкурс в последните години е много голям. Броят на желаещите да предоставят произведените от тях вина и ракии е много голям и надхвърля 100 души. Най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма днес в селото. От 10.30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В 11.00 часа на площада в Делчево ще започне музикалната програма с участието на бабугерите от село Мосомище и народната певица Боряна Карпузова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)