Избрани Новини

58 деца участваха в турнира по шахмат „Снежна царица“

Спорт

02-02-2017, 08:57

Снимка:

sport-vt.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Победител стана Радост Радкова от ОУ „П. Р. Славейков“

Детски турнир по шахмат „Снежна царица“ се проведе в ОУ „Бачо Киро“ във Велико Търново, съобщава sport-vt.com. Организатор на състезанието беше ШК „Асеневци“ в лицето на Цвета Галунова и Даян Нинов, които вече трета поредна година развиват и тренировъчна дейност с деца в училищата от град Велико Търново.

В надпреварата се включиха 58 деца от школата на ШК „Асеневци” от великотърновските училища ОУ „Бачо Киро“, ОУ „Петко Р. Славейков“, ОУ „Димитър Благоев“ , СУ „Вела Благоева“и новооткрития клон на ШК „Асеневци” в гр. Павликени. Турнирът се проведе по швейцарска система в пет кръга, а за направата на жребия се използваше компютърна програма.
Победител стана Радост Радкова от ОУ „П. Р. Славейков“. Тя раздели първо-второ място с Александър Узунов от училище „Бачо Киро”. Те изиграха директна мач-среща за определяне на победителя в турнира. Радост надделя и с пълен актив от 5 точки спечели купа „Снежна царица. На второ място се класира Александър Узунов от ОУ „Бачо Киро”. Третото място зае Никола Сомлев от ОУ „Димитър Благоев” с 4 точки от 5 възможни.

Шампионка при момичетата стана Вероника Стефанова. Второ място зае Александра Хаджиева, а трето Аделина Величкова. След приключване на турнира бе направено генерално класиране, а от него и класиране по училища и класове. Победител при първокласниците е Димитър Йорданов от ШК „Асеневци” клон Павликени. При второкласниците най-много точки събра Никола Стоянов. При третокласниците триумфира Денислав Христов също от школата на ШК „Асеневци” в гр. Павликени. В групата на четвъртокласниците най-добре се представи Николай Иванов.

Всички деца получиха грамоти за участие в турнира, за победителя имаше купа, бяха раздадени 18 медала и над 20 предметни награди. Имаше почерпка за състезателите и томбола с награди.

Състезанието беше част от веригата турнири „Асеневци”. Тя включва още един вътрешен турнир – „Баба Марта” на 26 февруари, след който ще се направи генерално класиране, за да се излъчат шампионите на ШК „Асеневци“, както и отборите за момчета и момичета, които да представят клуба на държавните индивидуални и отборни първенства на България.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)