Милиони по цял свят гледаха филм за Сапарева баня

Филмът "Сапарева баня - Началото на началото" е създаден по поръчка на Общината

Излезе годишната справка на Българската Национална телевизия за излъчванията на поредицата „Световните градове на България” за 2016-а година. Част от тази поредица е филмът "Сапарева баня - Началото на началото", създаден по поръчка на Община Сапарева баня. Филмът за курортната община се радва на изключителен интерес не само в България, но и на зрителите по цял свят.

През 2016-а година "Сапарева баня - Началото на началото" е излъчен 9 пъти по БНТ Свят и БНТ. За периода, когато той бе създаден през 2013 година, досега е излъчван 21 пъти. Както е известно, БНТ Свят е единствената българска телевизия, обслужвана от два сателита, което означава, че тя може да бъде гледана в реално време от всички части на земното полукълбо.

Филмът бе предоставен за излъчване и на телевизията за българите в САЩ - BG7TV, която е качена на най-големия кабелен и интернет оператор в Щатите – „Кейбълкаст”. Тъй като филмът е озвучен на английски, той е достъпен и за най-широка част от американската телевизионна аудитория. Отделно е качен и на интернет каналите за документално кино documentarybg.com и documentarybg youtube, които се ползват с огромен интерес по всички континенти.
Това значи, че филмът е гледан вече от милиони зрители, а град Сапарева баня, неговата история и забележителности са придобили световна популярност.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен