Избрани Новини

Гастроентерологично отделение разкриват в Благоевград

То ще се намира в специализираната болница за активно лечение по онкология

Ново гастроентерологично отделение разкриват в Благоевград, информира БНТ. То ще се намира в специализираната болница за активно лечение по онкология. За разкриването на новата медицинска структура вече има решение на общинските съветници. Предстои то да се съгласува с Министерството на здравеопазването, след което ще се пристъпи към реални действия.

Много често в онкологичната болница в Благоевград постъпват пациенти, които преди това са изследвани в други болници. Случва се обаче някое изследване да не е направено или да липсва документ, който е необходим, а това усложнява работата на лекари и се налага пациентът да бъде отново прегледан.

Д-р Георги Георгиев, управител на онкологичната болница в Благоевград: “Това наложи най-вече откриването на такова отделение. Нашият предмет на дейност като специализирана болница няма да излиза извън рамките на онкологията. Така ще можем от началото, без да бавим и да правим всичко наново, да поемаме тези пациенти, да ги обработваме, диагностицираме и да се провежда необходимото лечение, което е необходимо за тях. “

В новото отделение ще се извършват изследвания на стомах и черва за доказване на проблемни тумори, както и следоперативно лечение. Д-р Георгиев е категоричен, че няма да има проблеми с осигуряването на специалисти. Няма да наруши бюджета на болницата, отпускан от Здравната каса, тъй като и досега в голяма степен са се изпълнявали такива пътеки и са лекувани пациенти с такива проблеми.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов