Избрани Новини

"Ще блокираме Промахон на всяка цена“ – крещят фермерите от Серес

Границата с Македония е блокирана от вчера

Гръцко-македонската граница остава затворена, съобщава в."Български новини". Затворен е от вчера следобед в 16.30 граничният пункт на гръцко-македонската граница при Евзони, блокиран от фермерите и земеделските производители в Северна Гърция.

„Ако полицията не пречи и не стовари допълнителни сили, в знак на добра воля ще отворим движението по националния път Солун-Евзони“, подчерта президентът на асоциацията на земеделците Томас Карипидис.

„Ще блокираме Промахона!“, предупреждават земеделски производители и животновъди от Серес.

Решени да достигнат до Промахон на гръцко-българската граница, въпреки силната съпротива от полицейските сили, смятат земеделските производители и животновъди от Серес, които от 11 часа  се събират при Сидирокастро.

В този контекст се очаква отново да се затвори магистралата Солун-Серес в  12 часа на обяд.

Местни фермери обявиха: „Ще достигнем до Промахон, дори и през нивите“, въпреки струпаните полицейски сили дори по обходните пътища.

Припомняме, че българските евродепутати гласуваха позиция, която да поиска от Европейската комисия да се справи с проблемите по границата на България-Гърция. Депутатите посочиха намерението на гръцките фермери да издигнат барикади и твърдят, че тези, които са най-засегнати от действията им, са българските малки и средни предприятия в областта на търговията, туризма и леката промишленост.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов