Избрани Новини

Двама на съд за отглеждане на марихуана и за държане на наркотично вещество

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседания по делата

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Венцислав К., на 28 г., за отглеждане на растения от рода на конопа, в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила – престъпление по чл. 354в ал.1 от Наказателния кодекс.
На 27 октомври 2016 г. в гр. Пловдив по получен сигнал е била направена проверка от служители на МВР  в апартамент, обитаван от обв. Венцислав К. При извършеното претърсване в една от стаите били намерени 26 растения с марихуана в саксии, както и вещи за тяхното отглеждане – лампи, вентилатори, препарати за растителна защита. Те били иззети в условията на неотложност. След извършена по делото химическа експертиза било установено, че марихуаната е  с тегло 1079 грама на обща стойност 6 474 лева.  Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен.
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда и обвинителен акт спрямо Ангел М., на 35 г., за това, че без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а ал.5 във връзка с ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.
На 7 май 2016 г. в гр. Пловдив полицейски служители извършили проверка в лек автомобил, марка „Пежо“, управляван от обв. Ангел М. Те установили, че пред скоростния лост на моторното превозно средство се намирал найлонов плик, съдържащ бяло прахообразно вещество. Назначена е била физико-химическа експертиза, която установила, че веществото е амфетамин. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседания по делата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов