Избрани Новини

Затварят пътя за Пирин планина

Автомобили няма да се допускат в дните на Световната купа по сноуборд

Пътят за Пирин планина ще бъде затворен за автомобили в дните на Световната купа по сноуборд, които ще се проведат в Банско. Ще се пропускат само коли, които возят състезатели и организатори, както и тези на собственици и персонал на вилите за гости в горната част на планината. Пост ще има в края на града, полицаи ще регулират движението.

"Нашият ангажимент е да помогнем финансово за проявата и да осигурим обществения ред. Мобилизиран е целият ни ресурс, за да докаже Банско за пореден път, че може да приема състезания за Световната купа по ски или сноуборд”, каза кметът на община Банско Георги Икономов. Той е спокоен, защото не за първи път курортът е домакин на надпревара от най-висок ранг при белите спортове. Общината е подпомогнала организацията на събитието със 120 000 лева, които са гласувани от общинските съветници. Проведени са няколко срещи с всички институции, които имат отношение към провеждането и гарантирането на сигурността. Изготвен е план за действие.

Българската федерация по ски и фирмата-концесионер на ски зоната обявиха свободен вход на трибуните и финалната зона и за трите състезания. Всички желаещи да гледат на живо най-атрактивните състезания в сноуборда в България ще могат да се качат в ски зоната само срещу закупен билет за кабинковата въжена линия или валидна лифт карта. Участие в състезанията ще вземат най-добрите сноубордисти от целия свят. България ще бъде представена от носителя на Световната купа в паралелните дисциплини Радослав Янков и най-добрата ни състезателка и трикратна победителка за Световната купа – Александра Жекова, съобщава БНР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов